Nieuws

Gastenboek

Facebook

Ik geef de pen door aan

Sponsoren /Donateurs

 

Nieuws

Oude tijden keren weer terug

Ooit liepen elke zondag zo'n 200 gezinnen van Rooms Katholieke huize uit Maassluis naar Maasland om ter kerke te gaan. We leven in de periode van na de 80-jarige oorlog. Een oorlog, ook wel de Hollandse Opstand genoemd, ontstaan door de opkomst van het protestantisme en in gang gezet door de Beeldenstorm. Een opstand tegen de machtige Philips II, heerser van het grote Roomse Spaanse rijk. Luther spijkerde een plakkaat aan een kerkdeur met 95 stellingen, zoals: geen handel in aflaten, missen in de moedertaal en weg met de Mariaverering en sacramenten. Ook de Humanisten, Calvinisten en Anabalisten lieten van zich horen. Zoals bij de meeste godsdienstoorlogen speelde ook de sociale ongelijkheid een grote rol in de opstand.
Onze Willem van Oranje, die eigenlijk een voorstander was van godsdienstvrijheid, heeft zijn best gedaan de Spanjaarden te verdrijven. Met de Vrede van Münster kwam een eind aan de 80-jarige oorlog in 1648. Heeft onze Willem niet meegemaakt, want hij werd in 1584 door Balthazar Gerards vermoord. Met de vrede werd de Republiek der Zeven Provinciën uitgeroepen, waarbij de Nederduits Gereformeerde Kerk als staatskerk werd uitgeroepen en alle Roomse bezit aan de staat verviel.

We zijn weer aan het begin van het verhaal, die 200 gezinnen die naar Maasland kwamen. Het calvinistische Maassluis stond in de periode van de godsdienstvrijheid niet te wachten op een RK kerk. Uiteindelijk kon de gemeenteraad niet anders: in 1788 werd de Schuurkerk gebouwd, maar buiten de bebouwde kom en vooral niet zichtbaar vanaf de openbare weg. Vandaar dat de pastorie aan de straatkant staat met de kerk direct daarachter, met de ingang aan de achterzijde en toen nog zonder torentje.
We gaan in de nieuwe Petrus en Paulus tentkerk (Sydney aan de Maas) in Maassluis zingen en het koor van Maassluis komt naar Maasland. Dat heeft grote gevolgen voor ons kerstconcert. Wanneer die Sluizers ons eenmaal hebben horen zingen dan komen zij, weliswaar niet meer lopend, in groten getale naar Maasland om te genieten van ons kerstconcert.

Paul van Deventer

Let's Sing Together heeft een nieuwe pianist!

Annemarie Koppelaar is verhuisd naar Terneuzen en kon derhalve niet meer bij
ons spelen. Na twee jaar fijne samenwerking hebben we na de kerst afscheid van
haar genomen.

We zijn blij met onze nieuwe, getalenteerde pianist, hij stelt zich hierbij aan u voor.
Mijn naam is Rutger de Ronde, de nieuwe pianist van Let’s Sing Together. Geboren te Zevenaar, opgegroeid in Kwadendamme (Zeeland) en nu wonend aan de noordzijde van het centraal station van Rotterdam. Ik studeerde piano aan het conservatorium van Rotterdam, dat tegenwoordig Codarts heet, bij Bart van de Roer. Muziek altijd aanwezig geweest in mijn leven. Als 4-jarig mannetje liep ik de Zeeuwse Koorschool te Goes binnen mocht ik meezingen met dit jongenskoor. Hier leerde ik naast heel veel nieuwe vrienden kennen en gezelligheid ook erg veel over muziek. Na een aantal jaren zingen begon ik ook met pianospelen. Mijn conservatoriumstudie in Rotterdam was erg inspirerend en heeft me de mogelijkheid gegeven om bijvoorbeeld de kamermuziek en het begeleiden te ontdekken. Een van de ensembles waar ik mee mag werken is het Ensemble Mir, een kwartet (klarinet, viool, cello en piano) dat is 5 jaar geleden is ontstaan als onderdeel van het kamermuziekprogramma van Codarts. De verschillende culturen verbinden ons door de verschillende muziekstijlen en avonturen die we samen aangaan.

Deze verbondenheid voel ik ook bij LST, zelfs al na deze eerste maand. Het is een heel gezellig koor en ik speel met plezier mee. Éen (vaak) onderbelichte kant van het vak zijn de repetities en het instuderen van nieuw repertoire, wat onder leiding van de dirigent Alan Gibson absoluut geen straf is. We luisteren naar elkaar, wat (niet alleen tijdens het muziek maken) misschien nog wel belangrijker is dan geluid maken.

Helaas hebben we niet alles in de hand qua planning, veel dingen komen plotseling, met of zonder voorbedachte rade, op ons pad. Graag zou ik nog een masterstudie volgen. Hiervoor ben ik nog opzoek naar een leraar, en een studieprogramma wat mij aanspreekt. Momenteel volg ik lessen bij Cecile de Grijs, die mij inspireert en nieuwe wegen laat bewandelen, naast het altijd blijven schaven aan de techniek en de perfectie van de muziek.
Mocht u vragen hebben of mij eens willen aanspreken, wees van harte welkom!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kerstconcert

Zaterdag 17 December 2016 hebben we ons jaarlijkse KERSTCONCERT gegeven o.l.v. Alan Gibson.
in samenwerking met harmonie vereniging de Phoenix uit Wateringen. In de dagen naar kerstmis is dit onmisbaar. Samen met lichtjes feest op 16 December is het plaatje compleet en kom je helemaal in de goede kerstsfeer in Maasland.

Vrijdag 23 December was er een sfeervolle kerstwandeling georganiseerd door ons Maasland. Ons koor was gevraagd om muzikale medewerking en dus stonden wij in de oude kerk verkleed als kerst engeltjes heerlijk kerstnummers te zingen.
Superleuk initiatief en was succesvol gezien de opkomst door het dorp.
Bovenkant formulier

Onderkant formulier
Kerstmis in de katholieke kerk, heerlijk gezongen in ons eigen kerk met een vertrouwde akoestiek. O.l.v. Alan Gibson en met drums van Danny van Etten, dwarsfluit van Astrid Termorshuizen en.. omdat ze verhuisd is naar de andere kant van Nederland, voor de laatste keer achter de piano bij LST: Annemarie Koppelaar. Wij bedanken Annemarie heel hartelijk voor de tijd dat ze ons zo kundig heeft begeleid achter de vleugel.

Rabobank Clubkas Campagne 2016

Op 31 Oktober 2016 werd de Raboclubkas campagne tijdens een leuke avond afgesloten en bekend gemaakt welke bedragen er werden uitgedeeld aan de deelnemende verenigingen en club's.
Ook wij waren erbij. Twee afgevaardigden van LST hebben de cheque in ontvangst genomen; Er zijn heel veel stemmers geweest die een stem aan ons hebben gegeven en we krijgen een bedrag van €340,65- bijgeschreven. Hartelijk dank voor alle stemmen!!ok dit jaar heeft de Rabobank clubkas campagne weer wat opgeleverd.

Rabobank Clubkas Campagne 2015

Ook dit jaar hebben we weer een mooi bedrag gekregen van de Rabobank Westland. Dea en Yvonne hebben de cheque opgehaald op de avond van de uitreiking op 7 april. We zijn weer heel blij met wat extra centjes voor de clubkas.

Een bijzonder geslaagd kerstconcert 2014!

Vrijdag 12 december en zaterdag 13 december vulden de, sfeervol verlichte,
St. Joseph kerk te Wateringen en de Nieuwe Kerk te Maasland zich met toehoorders, voor een dubbelconcert van het koor Let’s Sing Together uit Maasland en het orkest van De Phoenix uit Wateringen, in een muzikale opmaat naar het naderende Kerstfeest.

Suzanne Zijderveld streelde het oor met haar mooie kerstvertolkingen op de harp in de aanloop van en pauze van het concert. Tevens begeleidde zij een aantal nummers van het koor.

Het licht doofde en de stem van sopraan Coby Gibson-Naujoks, samen met Jan Ruinard op gitaar, vulde de beide kerken met het eerste couplet van het Stille nacht van Gruber, om vervolgens samen met orkest, combo LST, harpiste en samenzang van de aanwezigen, couplet twee en drie te zingen. Hiermee was het concert geopend.

Het koor onder de bezielende leiding van hun Engelse dirigent Alan Gibson met medewerking van pianist Cees Kelderman, fluitiste Astrid Temorshuizen, guitarist Jan Ruinard en drummer Danny van Etten opende met de liederen Cantique de Jean Racine van Fauré tot het Little Drummerboy van Davis, met daarin een bijzondere rol voor Wouter Zaat op de trom, in zijn prachtige outfit.

Het orkest, onder leiding van hun Italiaanse, talentvolle dirigent Andrea Gasperin maakte met de Sound the bells, een spetterende opening van hun aandeel voor de pauze en betoverde het publiek werkelijk in een verrassende uitvoering van Russian Christmas Music van Alfred Reed.

Het tweede deel, na de pauze, was meer ‘Lets Swing Together’. Liederen uit alle windstreken en diversiteiten werden door het koor met overtuiging gebracht. Van For unto us van Händel tot het mooie Tonight van Gloria en Benjamin Gaither, in een arrangement van Jay Rouse met opnieuw Cobi Gibson-Naujoks, als soliste.

Het orkest liet in haar tweede deel horen van alle markten thuis te zijn. Met hun prachtige vertolkingen van In the Christmas mood, A home alone Christmas en natuurlijk the Sleigh ride van Anderson/Rieks van der Velde, bracht zij het publiek in opperste kerstsfeer.

In het slot van de Maaslandse zaterdageditie werd een bijzondere bijdrage geleverd door burgermeester Arnoud Rodenburg van de gemeenste Midden Delfland, zelf een groot orgelliefhebber. Na The power of your love, het gezamenlijk gebrachte, super swingende That little baby en Do they know it’s Christmas time, klonk het machtige orgel met het gezamenlijke Ere zij God, bespeeld door de burgemeester.

De kerstgedachte, uitgesproken door de Burgervader, gaf ons hoop voor een goede toekomst mee en aan de hand van de beide ladyspeakers waren we met beide verenigingen, in een bijzondere samenwerking, op weg naar het Kerstfeest van 2014. Orkest en Koor wensen u een voorspoedig en gelukkig 2015!

Kom in de kerstsfeer met LST en harmonieorkest de Phoenix!

Dit jaar zal LST samen met harmonieorkest de Phoenix twee kerstconcerten organiseren en wel op vrijdagavond 12 december in de St. Josephkerk in Wateringen, aanvang 20.00 uur en
op zaterdagavond 13 december in de Nieuwe kerk in Maasland, aanvang 19.30 uur.

De toegang is gratis! Een kleine, vrijwillige bijdrage wordt van u gevraagd ter dekking van de kosten.

Wat kunt u verwachten?

Er is een zeer gevarieerd programma waarin de Phoenix en Let’s Sing Together elkaar zullen afwisselen en gezamenlijk het concert zullen afsluiten. Het concert bevat klassieke maar ook veel lichte muziek componenten en zal daarom voor elk wat wils zijn. Harpiste Suzanne Zijderveld zal u bij binnenkomst begroeten met haar sprookjesachtige harpspel. Gezamenlijk zal het concert worden geopend. Daarna zingt LST een aantal klassieke nummers zingen, die soms in een verrassend nieuw jasje zijn gestoken, al dan niet vergezeld door soliste Cobi Gibson en het combo van LST, bestaande uit pianist Cees Kelderman, gitarist Jan Ruinard, drummer Danny van Etten en dwarsfluitiste Astrid Termorshuizen. Nog niet zeker is wie de dirigent zal zijn van LST. Alan Gibson is helaas al geruime tijd geblesseerd en zijn taken worden waar genomen door Toke Ammerlaan. Of Alan op tijd herstelt zal zijn is nog zeer de vraag, maar in Toke hebben voorlopig een goede vervanger gevonden.

De Phoenix zal het concert vervolgen met onder andere het prachtige werk
van Alfred Reed, Russian Christmas Music genaamd. Onder leiding van hun nieuwe, talentvolle Italiaanse dirigent, Andrea Gasperin, zal dit een spannend stuk zijn om naar te luisteren.

Na de pauze, waarin u tegen betaling, van koffie en thee kunt genieten, zal LST bekende en minder bekende kerstnummers zingen en vervolgt de Phoenix met leuke, vrolijke kerstmuziek.

We eindigen het concert met vier gezamenlijke nummers waaronder het bekende nummer van Band Aid geschreven door Bob Geldof en Midge Ure:” Let them know it’s Christmas time” dat iedereen lekker mee kan zingen. Het allerlaatste nummer zal traditiegetrouw het “Ere zij God” zijn, dat op het orgel gespeeld zal worden door burgemeester Arnoud Rodenburg.

Het worden twee top concerten die u niet mag missen! We hopen u dan ook graag te zien op een van deze avonden. Wij zijn al maanden hard aan het werk om deze concerten te realiseren en de kroon op het werk zou een groot enthousiast publiek zijn. Bent u erbij? Tot dan!

De kerstnachtmis, m.m.v. LST, in de Maria Magdalena kerk in Maasland,
op 24 december, begint al om 20.00 uur!

Citta Slow concert in de Oude kerk in Maasland

Op 21 juni heeft Let's sing together een ontzettend leuk concert gegeven in de Oude kerk in Maasland. Cees Kelderman speelde vier fameuze en lichte stukken op het prachtige orgel, waarna het koor o.l.v. Toke Ammerlaan, zes van hun favouriete nummers ten gehore bracht. Het koor werd ondersteund door het combo bestaande uit Cees Kelderman op piano, Danny van Etten op drums en op de dwarsfluit Margot de Winter.

Het concert was speciaal georganiseerd voor de gasten van de Citta Slow organisatie, die deze dagen Midden Delfland bezochten, maar natuurlijk ook voor alle belangstellenden uit onze eigen regio, tijdens de Midden Delflanddag 2014.

Het publiek, voornamelijk bestaande uit Koreanen, maar ook met mensen uit Frankrijk, Noorwegen, Italie, Polen, Amerika en Nederland, was razend enthousiast en applaudiseerde na elk nummer.

Meneer Georgio uit Italie, bedankte het koor en Cees Kelderman voor het concert en sprak daarbij de woorden: als taal soms een probleem is om elkaar te begrijpen, dan is er de muziek die ons verbindt en elkaar doet verstaan.

Een mooi concert, waar we met plezier op terug kunnen kijken.
Iedereen bedankt!

Elfriede Oosterlaan, voorzitter LST

Rabobank Clubkas Campagne

Als koor hebben we ook dit jaar weer meegedaan met de Rabobank Clubkas Campagne. Door middel van deze sponsoractie steunt de Rabobank Westland verenigingen en stichtingen.

Alle mensen die bij de Rabobank een rekening hebben, kunnen lid worden van de Rabobank. Als lid heb je het recht om op verenigingen te stemmen. De Rabobank stelt ieder jaar een geldbedrag beschikbaar voor de verenigingen. Door te stemmen op verenigingen bepalen de leden welke club het meeste geld toebedeeld krijgt. Ieder lid mag 5 stemmen uitbrengen, waarvan maximaal 2 stemmen op dezelfde vereniging.

Onlangs was er een bijeenkomst voor de verenigingen die meededen in de Naald in Naaldwijk. Op deze avond (met een drankje, een hapje en cabaret) werd bekend gemaakt hoeveel geld de betreffende clubs kregen.

Voor ons koor was er een bedrag van 342,00 euro; een prachtig resultaat!

LST heeft een nieuwe dirigent èn een nieuwe pianist!

We zijn heel blij met onze nieuwe dirigent Alan Gibson, die 25 jaar kapelmeester is geweest van het
Leger des heils orkest in Vlaardingen en nu verbonden is aan de Amsterdam Staff songsters. Alan heeft toegezegd ons voorlopig te willen dirigeren en we hebben de afgelopen maanden heel prettig met hem kunnen werken aan ons kerstconcert en de tussentijdse vieringen.
Cees Kelderman is onze nieuwe begeleider. Cees is wijd en zijd bekend als organist. Hij speelt vaak in de Oude Kerk in Maasland, verzorgt daar diensten, maar geeft er ook vaak concerten. Hij begeleidt op de piano verschillende koren in de regio en heeft een grote staat van dienst.
We zijn heel enthousiast over beide heren en de toegevoegde waarde die zij betekenen voor LST!

Reis verslag Dublin 2013.

Op donderdag 20 juni vertrokken wij met een groep van 46 mensen met de bus vanaf sporthal de Hofstede in Maasland naar Schiphol. Helaas konden Caroline en Peter niet met ons mee door gezondheidsproblemen, wat natuurlijk erg jammer was.
Na wat gehannes op de incheckautomaten op Schiphol vlogen we met Aer Lingus naar Dublin. Een klaarstaande bus vervoerde ons naar Avalon House, ons hostell, wat voor drie dagen onze thuisbasis zou zijn. Helaas werkte de lift niet meer, nadat we er iets te zwaar beladen gebruik van hadden gemaakt, waardoor Ton een gratis workout ‘koffer sjouwen’ naar de vierde verdieping kreeg. Nadat iedereen zijn slaaphok had gevonden, gingen we, met een aantal, naar the Swan Lynch, om even te proeven van het Ierse bier en sfeer.
Vrijdagmorgen werden er boodschappen gedaan om het continental breakfast een beetje aan te vullen en de meegebrachte potten pindakaas, kuipjes smeerkaas, cervelaat worsten, eiersalade, de Ruyter hagelslag en voorverpakte kaas kwamen op tafel. In de self catering kitchen konden we met de groep gezamenlijk ontbijten. De eieren koken bleek een hele missie, evenals de eitjes bakken, maar zoals dat in zo’n weekend het beste devies is; geduld is een schone zaak. Mirjam was chef keuken en het ontbijt verliep vlekkeloos, evenals op de volgende dagen.

Daarna gingen we met de bus 80 km van Dublin naar Tullynally Castle, 2 km. van Castlepollard in country Westmeath. Daar ontmoetten wij Mary en Jeroen Holtkamp, familie van Hans en Saskia, die in Ierland wonen en door wie wij in contact waren gebracht met verschillende mensen in Ierland, om het weekend vorm te geven.
De kasteel eigenaar, Thomas Pakenham, earl of Longford, wiens familie reeds 350 jaar in het bezit is van het landgoed, leidde ons, samen met een Amerikaanse dame, rond op zijn kasteel. Het kasteel, gebouwd in Gotische stijl, was in eerste instantie een groot country house en later zijn er torens op gebouwd, die het country house, het aanzien gaven van een kasteel. In de wereld van de landeigenaren, vertelde Pakenham, was het belangrijk om goede (zakelijke) huwelijken te sluiten, waarbij de grond bezittingen werden samen gebracht. Hij vertelde dat het huwelijk van een van zijn voorvaderen met een rijke landeigenaren dochter, had geresulteerd in het landgoed zoals het nu is, met 12 hectaren grond, waarin een mooi park, landerijen, een botanische tuin, een Chinese tuin en een Tibetaanse tuin zijn aangelegd. Pakenham heeft op zijn reizen stekken van allerlei bomen en planten verzameld, die hij in zijn tuin heeft laten groeien. Het kasteel gaf een wat verpauperde indruk, de landerijen en tuin, leken meer zijn interesse en toewijding te hebben.
Na de rondleiding op het kasteel zijn we de tuin gaan bezoeken, waarna we een heerlijke lunch aangeboden kregen, met heerlijke sandwiches en koekjes. Als dank hebben we nog twee liedjes gezongen, wat de kasteel bewoners en hun personeel, erg op prijs stelden.
Op de weg terug, hebben we een stop gemaakt bij de overblijfselen van een klooster, om vervolgens naar Dublin terug te gaan. Het avondprogramma was voorzien in the Merry Ploughboys pub, waar we een avond vol Ierse muziek en dans hebben meegemaakt. Onze Mieke werd tot twee maal toe op het podium gevraagd en ze heeft laten zien dat wij ook best een beetje Iers kunnen dansen. Trees was tijdens het optreden gebiologeerd geraakt door een openstaande gulp van een der gitaristen, waarmee maar weer blijkt dat sommige onder ons, oog hebben voor de details. Na een dagje vol indrukken en niet voorzien hitte, vooral in de bus, waren we blij ons bedje weer te vinden.

Op zaterdagmorgen, na het ontbijt, was er een vrij programma tot half een. In groepjes werd de stad ingetrokken en daarna was er een stadwandeling, de Viking tour, geleid door Hannah. Zij wist veel te vertellen over de stad en leidde ons langs Trinity college, de universiteit van Dublin, gegrond door Elisabeth I, in 1592. Lange tijd is de universiteit alleen bezocht door protestantse mannen en pas laat in de vorige eeuw, toegankelijk voor vrouwen en katholieken. Dit heeft alles te maken gehad met de Engelse overheersing van Ierland (zo’n 700 jaar) en de strijd die daardoor ontstond tussen de protestanten en katholieken in het land. Ierland werd in 1922, na een strijd van ongeveer 5 jaar, onafhankelijk van Engeland. De bibliotheek van Trinity college, die we helaas niet hebben kunnen bezoeken, bezit enkele mooie kunstschatten, zoals the book of Kells, geschreven door monniken rond 800, met daarin de vier evangeliën en bijzondere illustraties én de korte harp, die nog altijd het symbool van Ierland is en in zijn gespiegelde versie, die van het beroemde Guiness bier.
Hannah heeft ontzettend veel verteld, tijdens onze tocht door de stad, teveel om hiervan verslag te doen, want sommigen van ons vielen halverwege de tocht al in slaap, maar ze heeft ons ruim twee uur volgepompt met informatie of de Kelten, de Vikingen, de Normannen en verdere verloop van de historie van het Ierse volk en meer specifiek over de stad. Onze wandeltocht ging verder van de St. Andrew’s kerk, naar the Christ church, een prachtige kathedraal, door naar the Temple Bar district, the City Hall waarna onze tocht eindigde op Dublin Castle.
Daarna was het klaar maken voor het zingen in the St. Mary’s pro cathedral om 18.00 uur. Allen in blauw/wit gestoken, verwachtingsvol en met de zangmappen onder de arm geklemd, gingen we alweer wandelend, naar de andere kant van de stad, over de Liffey, de rivier die de stad in twee helften verdeeld, langs O’Connell street, naar de kerk. Na het inzingen in de kleine, naastgelegen kapel, was het tijd voor ons grote optreden! De voorganger had daar echter andere ideeën over, want ondanks dat we het programma vooraf hadden doorgesproken en hadden doorgemaild, sloeg hij tijdens de mis het ene na het andere lied over, door dat gedeelte te bidden in plaats van het door ons te laten zingen, met tot gevolg dat we minstens het halve programma niet ten gehore konden brengen. Naarstig bladeren door de zangmappen, vertwijfeling of de gezichten, wachten op nieuwe tekens over wat we zouden zingen, waren het gevolg. Het publiek was desondanks wel enthousiast en complimenten als: you enlighted our hearts, waren niet van de lucht. Het was een kleine deceptie, maar we lieten ons goede humeurtje verder niet bederven, op naar een goed restaurant om te eten! Wat we in kleine groepjes hebben gedaan. Sommige hadden het geluk dat er ook live muziek werd gespeeld, waardoor zich nog even heerlijk dirty old town hebben kunnen zingen.

Daarna hadden we gedacht naar de Temple bar te gaan, maar daar aangekomen, bleek het ontzettend druk en voor onze grote groep niet toegankelijk. Buiten op straat was het bijzonder vermakelijk, lieden van allerlei pluimage liepen er rond, soms zeer opvallend uitgedost en dat was al een belevenis op zich. Buiten speelde een goede band, waarvan sommigen ook hebben kunnen genieten. Een aantal van ons heeft zich wel de Temple Bar in gewurmd en die hebben daar een leuke avond beleefd. De meeste anderen hebben zich vermaakt in the Swan lynch, inmiddels verworden tot onze stamkroeg. Coby vond het uiteindelijk bedtijd en om het vertrek te bespoedigen dronk ze kwart fles wijn uit de fles in een gulzige teug leeg. Moe en voldaan, werd door iedereen vroeg of laat, het slaapvertrek weer opgezocht, in de wetenschap dat we zondag in de Carmelieten kerk, naast Avalon House, wel zeer welkom zouden zijn om te zingen in de mis van 12.30 uur. Hans had hiervoor gezorgd en dat bleek achteraf een geweldige ingeving te zijn geweest.
Op zondagmorgen was er weer een gezellig ontbijt, daarna was het tijd om de koffers in te pakken, in de lockers doen, want om 10.00 uur moesten de kamers weer vrijgemaakt worden. Na ontbijt ging iedereen weer even de stad in om nog wat plaatsen te bezoeken, die nog niet eerder bezocht waren zoals de St. Patrick’s Cathedral en the Christ Church, waar prachtige koren stonden te zingen. Anderen gingen een kopje koffie drinken in the Temple bar en zo zal iedereen zijn tijd mooi hebben doorgebracht.
Daarna was het tijd om onze opwachting te maken in de Carmelieten kerk. Toevallig was er deze mis nog geen koor en het paste hen en ons dus geweldig, om daar te kunnen zingen.
In de Carmelieten kerk, staat een beeld van Titus Brandsma (1881-1942), hoogleraar en priester uit Friesland, die zich velerlei wijze heeft ingezet voor de mensheid en onder andere gespecialiseerd was in de Karmelietenmystiek en devotie. De priester verwelkomde ons hartelijk in zijn begroeting tot de kerkgangers en legde de connectie met onze afkomst en die van hun beschermheer Titus Brandsma.
We hebben heerlijk gezongen, de voorganger zong zelfs Be thou my vison, van voor naar achter mee en de bezoekers waren erg enthousiast over onze koorzang. De priester bedankte ons hartelijk, liet bidden voor onze veilige thuiskomst, waarna een warm applaus volgde. Dit was the cherry on the cake en het maakte veel goed van onze kleine teleurstelling de avond ervoor.
Rond half twee, was er nog een uurtje om te eten, koffie te drinken en de koffers weer uit de lockers te halen. De bus bracht ons terug naar Dublin Airport. Ria van Kersbergens aardappelschilmesje in de handbagage zorgde voor wat commotie en ook wat zware halskettingen bij enkele dames, leidden tot grondige fouillering, maar om 17.15 uur vertrok ons vliegtuig, zoals gepland, naar Amsterdam.

Daar aangekomen werd geprobeerd, om op de valreep, nog een groepsfoto te maken door onze huisfotografe Sanne en hulpfotograaf Harry van de Sunweb. Dit is helaas maar gedeeltelijk gelukt, omdat er een aantal ontbraken door een lange rij bij het toilet. Ook Joke, Toke en Tanja ontbraken omdat zij al eerder uit Dublin vertrokken waren. Een volgende keer zullen we aan het begin van het weekend een groepsfoto maken, want na drie dagen uit met LST, ziet iedereen er ook niet meer zo fris en fruitig uit, de uitzonderingen daargelaten. De bagage liet even op zich wachten, maar uiteindelijk kwam ieders koffer van de band.
Henk Nootenboom stond daar met zijn bus klaar om ons weer naar Maasland te brengen. Helaas vergat hij een extra rondje op de rotonde, waarop een aantal van ons hadden gehoopt. (Henk heeft ons ooit een weekend naar Kevelaer begeleid met de bus en buste dan een extra rondje van de zaak op de rotondes tot hilariteit van iedereen)
Rond half tien waren we weer bij de Hofstede, waar de thuisblijvers ons op stonden te wachten. Een laatste poging tot een groepsfoto werd ondernomen en daarna was het tijd om afscheid van elkaar te nemen.
Al met al was het weer een prachtig LST weekend, waar we met veel plezier op terug kunnen kijken.
Iedereen bedankt voor zijn of haar inzet, inbreng en gezelligheid, ook de meegereisde niet LST ers hebben zich prima geweerd en een speciaal woord van dank aan Hans, die een groot deel van de organisatie en begeleiding op zich had genomen.

Rabobank clubkas levert LST bijna 300 euro op!

De Rabobank clubkas heeft LST bijna 300 euro opgeleverd. Een mooi bedrag dat wij hebben besteed aan de aankoop van een nieuwe electronische piano. Een prachtige, zwarte Kurzweil, waar wij met veel plezier gebruik van maken.

Iedereen van harte bedankt voor het stemmen op LST! Mensen die bij de Rabobank bankieren kunnen gratis on line lid worden, zodat zij volgend jaar ook hun stem op LST kunnen uitbrengen, om zo mogelijk nog meer geld voor ons koor in te zamelen.

Rabobank Westland bedankt!

LST groeit!

De inlooprepetitie, die op 17 januari gehouden werd, was een groot succes te noemen. Er was zowel locaal, als in het AD bekendheid aangegeven, middels advertenties en informatieve flyers .
Zestien aspirant leden meldden zich die avond en we hebben met elkaar een representatief stukje van ons repertoire gezongen. Leuk dat er zoveel nieuwe mensen waren, die ook echt mee gingen zingen en er zichtbaar plezier in hadden. Zeven nieuwe koorleden hebben zich inmiddels officieel aangemeld.

Wij wensen de nieuwkomers van harte welkom en we hopen dat ze aan hun nieuw verworven koorlidmaatschap een hoop plezier zullen beleven.

Wilt u ook eens mee repeteren met ons koor? Kom dan naar een van onze repetitieavonden, die op donderdagavond van 19.30 u. – 21.30 u. in de Maria Magdalena kerk in Maasland worden gehouden.
Met name onze sopraan, bas en tenorpartijen kunnen de nodige versterking gebruiken, schroom dus niet en kom langs!

Kerstconcert 2012

Op zaterdag 15 december heeft LST een magnifiek kerstconcert gezongen
in de Maria Magdalena kerk in Maasland. De kerk was prachtig verlicht door Re-light, waarmee een sfeervol entrée en concertpodium was gecreeërd.
Onder leiding van dirigent Ton van Nierop werd een gevarieerd programma samengesteld, waar gastspreekster Nel van der Hoeven ons goed doorheen leidde.
Sophie van Dijk, op harp, opende het concert. Daarna zette het koor en het eigen combo een aantal bekende, vrolijke kerstliederen in. Het Gaudi Strijkkwartet, bestaande uit Anita Jongerman, Marjolein Canté, Florin Negreanu en Sander van Berkel, speelde een prachtig werk van Bach, waar ademloos naar geluisterd werd.
In het daarop volgende blok van het koor en soliste Britt Timmers werd een mix van kerstliederen gebracht. Burgemeester Rodenburg van Midden Delfland vertelde, voor de pauze, een kerstverhaal en bracht de kerstboodschap als vertegenwoordiger van de gemeente.
Na de pauze volgde een muzikaal intermezzo verzorgd door Sophie van Dijk, een swingend blok door LST en speelde Gaudi een werk van Mozart. Britt Timmers zong een mooie vertolking van het lied
I’ll be home for Christmas en daarop zette het koor het slotblok in. De begeleiding van Gaudi bij het
nummer Cantique de Jean Racine bezorgde menigeen een kippenvelmomentje.

Het concert was van het begin tot het einde boeiend en we kijken er dan ook met groot plezier op terug. Dank aan alle sponsoren, medewerkers en vrijwilligers!

30 jarig bestaan

In 2013 bestond ons koor 30 jaar. In aanvang begonnen als jongeren koor, maar inmiddels uitgegroeid tot een zanglustig middenkoor toen o.l.v. onze professionele dirigent Ton van Nierop.
Ons repertoire is van modern tot klassiek. We zingen in onze eigen kerk, maar ook graag daarbuiten. Ook gaan we graag op reis. Dit jaar gaan we van 20 juni t/m 23 juni een bezoek brengen aan Dublin. Eerder waren wij al te gast in Guerret in Frankrijk, Kevelaer in Duitsland en we zijn in 2008 en 2010 naar Rome geweest, om daar te zingen in de kerk der Friezen, vlakbij het Vaticaan.

Voor meer informatie kun je mailen naar elfriede@caiway.nl

Oud nieuws